Poliția, la parastas…

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin s-au sesizat sâmbătă, din oficiu, cu privire la desfășurarea unei întruniri la care participă aproximativ 60 de persoane.

În jurul orei 22:00, cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului, a fost identificat organizatorul întrunirii, un bărbat de 28 de ani, din orașul Huedin, care a declarat că a organizat un parastas în urma unui deces în familie. Acesta a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 10.000 de lei. În continuare sunt efectuate verificări în vederea identificării tuturor persoanelor care au participat la eveniment și luarea măsurilor legale față de acestea – informează IPJ Cluj.

Cu ocazia verificărilor efectuate la operatorii economici, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca „au constatat că, într-un hotel din municipiu, un grup de 28 de persoane, prezente în incinta hotelului pentru susținerea unui examen, au fost servite cu alimente și băuturi în spațiu închis, fără a fi respectate prevederile legale”. Societate a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiind totodată dispusă încetarea activității de servire. Totodată – precizează sursa citată – au fost identificate patru societăți comerciale, care desfășurau activități de servire în terase special amenajate cu pereți temporari din plexiglas și acoperiș, contrar prevederilor legale. Față de acestea s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu HG 293/2021.

În jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unui eveniment privat în cabane situate în localitatea Sântioana.

Potrivit IPJ Cluj, cu ocazia verificărilor efectuate, a fost identificat proprietarul, „care a declarat că a închiriat un număr de trei cabane unui tânăr de 19 ani, din municipiul Dej”. În continuare se desfășoară activități în vederea stabilirii stării de fapt, identificării tuturor persoanelor care au participat la eveniment și luarea măsurilor legale față de acestea, în conformitate cu Legea 55/2020.

***

Sâmbătă, 27 martie, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării mobile Ștefan Cicio Pop, polițiști locali, și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, au continuat activitățile în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19. Peste 640 de forțe de ordine au acționat în sistem integrat, fiind controlate zone aglomerate, societăți comerciale, baruri, terase și săli de jocuri de noroc de pe raza întregului județ.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 1.704 persoane și au fost verificate peste 160 de societăți comerciale. Totodată, au fost oprite pentru control 118 mijloace de transport persoane, fiind verificat modul în care, sunt respectate măsurile de protecție pentru prevenirea răspândiri virusului COVID-19.

Pentru nerespectarea măsurilor instituite în contextul pandemiei de coronavirus au fost aplicate 208 sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.700 de lei.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut