Platformă online gratuită pentru micii producători din Cluj

A fost lansat MadeInCluj.ro, un magazin online inițiat, întreținut și pus gratuit la dispoziția producătorilor locali de doi tineri antreprenori clujeni.

Platforma este destinată tuturor producătorilor clujeni, indiferent de domeniul de activitate – brutărie, carmangerie, croitorie, apicultură, florărie, berărie, lactate și produse derivate, etc – iar înscrierea afacerii și listarea produselor este simplă.

Platforma MadeInCluj.ro este gândită ca un magazin online clasic. Clientul plasează comanda, care este transmisă către producător, care, după ce o primeşte, o procesează și o livrează, iar clientul plătește direct producătorului, prin instrumentele de care dispune – numerar sau card bancar.

În platformă se poate înscrie oricine este mic producător / antreprenor local. Platforma a fost gândită special pentru cei care NU sunt familiarizați cu tehnologia, tocmai pentru a veni în sprijinul lor. Cei care sunt interesaţise pot înscrie în platformă și apoi îşi pot lista produsele la adresa https://madeincluj.ro/contul-meu/. Informatii suplimentare se pot obţine la adresele https://madeincluj.ro, respectiv https://www.facebook.com/madeincluj/.

Dan Ciulea, co-fondator MadeInCluj.ro

Deşi platforma este disponibilă online de doar câteva zile, deja și-au listat produsele o serie de mici întreprinzători din diverse industrii. Un exemplu sunt produsele Ferma Cojocna a USAMV Cluj-Napoca, în cadrul Gourmeticus Shop, listate deja în platformă.

“Dacă, până acum, să mergem în piață și să ne alegem morcovii de pe masa unei bunicuțe din Mihai Viteazu era un lucru firesc, în acest moment nu mai este la fel de simplu. Astfel, ideea de digitalizare a pieței a trecut de la stadiul de vis, la cel de necesitate. În plus, micii producători, întreprinzători, antreprenori, cei cu afaceri mici de familie, nu au posibilitatea să intre în piața pe care o

Sebastian Florian, co-fondator MadeInCluj.ro

deschide un lanț de magazine sau supermarket. Ceea ce îi face mai greu accesibili”, spune Dan Ciulea, co-fondator MadeInCluj.ro.

“Am lansat proiectul din dorința de a încuraja consumul de produse locale, prin facilitarea accesului la informații despre ele și despre producătorii lor, despre posibilitățile de comandă online, opțiune foarte importantă mai ales în aceasta perioada de criză, când consumatorii stau mai mult în case, nu mai frecventează magazinele, piețele, etc. Este un proiect “win-win” atât pentru producători (ale căror vânzări scad acum pe zi ce trece) și pentru consumatori (care în felul acesta pot face ușor cumpărături de acasă), cât și, per ansamblu, pentru sprijinul economiei locale”, afirmă Sebastian Florian, co-fondator MadeInCluj.ro.

Articole din aceeasi categorie