Platformă de depistare a cancerului prezentată la hackathonul Innovation Labs din Cluj-Napoca

Week-end-ul trecut a marcat debutul programului Innovation Labs 2021 cu două Hackathoane on-line, desfășurate în paralel – în Cluj-Napoca și Timișoara -, în cadrul cărora 23 de echipe care au păropus inovații tehnice s-au calificat pentru un program de mentorat de 7 luni.

Hackathoanele au adunat 75 de echipe, formate din peste 190 de tineri cu proiecte curajoase, care își propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluțiile lor tehnologice. Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre verticalele de afaceri ale programului: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Participanții acoperă trei categorii, în funcție de experiența membrilor: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

Pe parcursul următoarelor 7 luni, scopul programului este de a accelera ideile către stadiul de produs minim viabil, de a ajuta echipele să își aducă ideile într-o formă validată și valoroasă, dar și de a le îndrepta către oportunitățile potrivite de finanțare. Programul dezvoltă în rândul participanților un mod antreprenorial de a gândi, iar echipele beneficiază de acces la tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produselor lor, precum și de oportunități de poziționare eficientă pe piață.

Pe 14 octombrie, în cadrul evenimentului Demo Day, finaliștii își vor prezenta produsele în fața partenerilor și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie recunoscute prin premiile Innovation Labs. Echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat.

Echipele calificate la Innovation Labs 2021 Cluj

Anon AutoML propune o platformă de automatizare a învățării automate.

Agramonia oferă un sistem de management ierarhic destinat pieței locale agricole și turistice, care permite oferirea, comandarea și livrarea produselor locale către turiști (inclusiv cazare), organizarea de activități și evenimente.

Voyas este un asistent de călătorie inteligent ce preia efortul de administrare a călătoriilor.

CyclinGo crește siguranța în trafic a bicicliștilor printr-un sistem de semnalizare pe o vestă specială prevăzută cu LED-uri.

Heimdallr oferă o extensie pentru Google Chrome minimalistă și eficientă împotriva atacurilor de phising.

V-Studio este o aplicație ce oferă utilizatorilor un studio virtual de film, în interiorul unui ambient de realitate virtuală, produsul fiind destinat creatorilor de conținut video.

BOOKR reduce riscul programărilor ratate pentru afaceri printr-o platformă ce le permite companiilor managementul eficient al relațiilor cu clienții.

Mediq oferă o platformă de interpretare automatizată a imaginilor medicale pentru identificarea timpurie, rapidă și precisă a tumorilor canceroase.

CargoNet oferă o platformă de planificare și management centralizat a transportului de mărfuri.

Aéras propune o soluție pentru problema apneei ce împiedică un somn odihnitor, printr-un dispozitiv digital de monitorizare și o aplicație mobilă.

MedBot eficientizează diagnoza cancerului de sân și leziunilor pulmonare prin automatizarea interpretării imaginilor medicale, și completează automat fișele medicale ale pacienților.

Lucy este un dispozitiv mobil de monitorizare a cazurilor de epilepsie pentru animalele de companie, și de gestionare a condiției acestora printr-o aplicație de mobil.

Opticare este o aplicație mobilă ce permite medicilor oftalmologi testarea și diagnoza problemelor de vedere de la distanță, prin utilizarea telefonului mobil.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut