Pilat din Ponta

La ora actuală, România este o țară golită de conținut. Forma este ambalată într-un fel de pachet, cu zorzoane și fundițe democratice, pentru a aduce bunăstare sufletească prostului care cheamă oamenii să vină în piață, să se scuipe între ei, pentru a dovedi că acest virus este o vrăjeală lucrativă, ca dovadă că ei sunt sănătoși, sau să își zbiere incoerent dreptul la libertate, la înflorirea personalității sale de cetățean necesar.
Sănătos la trup, da, până la proba contrarie. Îl contrazici, îți dă la cap, dacă ești acolo, sau te trimite în origini pe facebook, această mamă a răniților, Maică Tereza celor care strică geometria lanțului trofic.
Niciun partid, până acum, nu a avut vocația reală a progresului, nu și-a propus, ca prioritate absolută Progresul, în programul de guvernare.
Țara a încremenit în proiect, este impracticabilă pentru marele comerț, s-a interzis accesul, la noi, pentru Drumul Mătăsii, politicienii bătându-și joc de oxigenul autostrăzilor, cu câte-un cuc rotofei, înghițind panglici inaugurale, ca un iluzionist borât și uitat de lume.
De ce nu a vrut niciun ticălos de politician progresul?
Cum argumentăm interogația, deloc retorică?

Păi, în 30 de ani nu am reușit să ne facem, la talpa economică a țării, o clasă de mijloc, așa cum au deja absolut toate țările fost-comuniste!
Fiecare guvern de neisprăviți incompetenți, prepuși pe înavuțire, pentru ei, pentru gașcă și haită, a belit, cu impozite, micul producător, l-a strâns de gât, cu tot felul de dări și obligații, pentru ca afacerea lui, cu 15 muncitori, să nu poată funcționa cu 15.000 de muncitori: de aceea s-a golit Țara de conținut, de aceea au plecat în bejenie 5.000.000 de români, printre ei aflându-se și vârfuri de pregătire și știință muncitorească, capete inginerești.
Din această cauză și din multe altele mai avem 20.000 de medici, și cam tot atâtea asistente și infirmiere pe afară, cu tifonul pe gură, să îngrijească covidul altora, dar mergem încolonați să culegem ceapa ciorii, prin Europa, în caz că nu ne răpune blestematul de covid, invenție a celor care vor să cumpere și Raiul, ca locuință de vacanță.
Și atunci, cui să ceri clasă de mijloc, când politicienii sunt de școală ajutătoare, împiedicați la vorbire, împleticiți la drumul drept, turnători, plagiatori, oportuniști puturoși, cărora nu le-a plăcut munca și nici nu și-au acoperit, pregătirea care, chipurile, este înscrisă în diplomele pârâte?
Ca de obicei, în momentele electorale, memoria colectivă e lovită brusc de-un altzheimer duios, numa’ șade, ca proasta satului, și se uită sub sutana popii aburcat în cireș, să culeagă prune.
Ce fac ăștia, politicienii?
Își cară pumni, în cap și-ntre picioare, asmut mămăliga pe câine, și răscolesc rumegușul arenei, pentru ca spectacolul tragic al minciunii, al urii și nepăsării, să pară un vodevil diabetic, iar la urmă Lupul se căsătorește cu Scufița Roșie, care îl trombonise, cum că el ar fi tatăl copilului din coșuleț, în vreme ce toată pădurea știa că Vânătorul i-a făcut pocinogul la umbră de clorofilă deasă.
Și-acu’, să vie guvernul, de largă respirație democratică! Pregătiți-vă, sacii: se vor umple, cu siguranță, cu bănet!
Asta ați vrut, asta veți avea…

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

One Response to Pilat din Ponta

  1. Helgoland Zanzibar

    ,,Pilat din Ponta,, aluzie transparetă la Dr.Dott.Of. Acop.VV Ponta_Plaggy Mitho&Mincy !!