Piaţa agroalimentară din Gherla funcţionează în condiţii bune

Piaţa agroalimentară din vecinătatea Gării CFR Gherla, de la începutul restricţiilor cauzate de noul coronavirus corespunde cerinţelor actuale.

În zona respectivă, toate cele 203 mese se află în aer liber. Spaţiile de comercializare a legumelor şi fructelor au copertină, deci în caz de ploaie atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii sunt protejaţi de precipitaţii. Doar hala de produse lactate din incinta pieţii a fost închisă. Aceste mărfuri se desfac într-un colţ vecin, la câteva mese aflate afară. Deci, cumpărătorii nu au rămas fără lapte, brânză sau smântână, diferenţa e doar că acestea se pot  găsi acum în aer liber.

În ultimele zile , din  cauza faptului că municipiul Gherla a intrat în caantină a scăzut mult numărul vizitatorilor.  Mai ales omenii în vârstă evită deplasările în oraş, iar asta se simte şi la piaţă. Producătorii tradiţionali, însă, nu lipsesc. Vestiţii legumicultori din Jucu sau apreciaţii pomicultori din Cireşoaia (judeţul Bistriţa Năsăud) sunt prezenţi în fiecare luni şi vineri (zile de târg la Gherla), la fel şi cunoscutul apicultor din Chiuieşti, Gabriel Sătmar. Marfă este din belşug, clienţi să fie, asta doresc producătorii cu care am stat de vorbă. Legumele de sezon (varză şi rădăcinoase) sau fructele din această perioadă (mere, pere, gutui) se găsesc din belşug, iar marfa este de calitate. Lumea acum face aprovizionarea pentru iarnă, dar faţă de alţi ani aglomeraţia nu este chiar aşa de mare. Din pricina pandemiei, în această toamnă nu s-a mai organizat nici Ziua Recoltei, tradiţionala sărbătoare a roadelor. La Gherla, cu această ocazie se făcea vânzare bună.

Pe raza pieţii agroalimentare din municipiul Gherla, zilnic se fac controale pentru menţinerea ordinii şi curăţeniei. Se verifică respectarea măsurilor impuse – purtarea măştilor de protecţie şi distanţarea socială. Pe lângă administraţia pieţii, respectarea reglementărilor actuale este verificată şi supravegheată şi de angajaţii Poliţiei Locale, prezenţi în fiecare dimineaţă în împrejurimile spaţiilor de desfacere a legumelor şi fructelor.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut