Peste 600 de sancțiuni aplicate de polițiștii de la Transporturi

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Cluj au depistat o persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, în municipiul Dej, județul Cluj, într-un tren de călători.

În urma controlului corporal efectuat asupra acesteia, a fost depistat atât cuțitul folosit la comiterea infracțiunii, cât și suma de bani sustrasă, precum și alte bunuri de interes.

Persoana în cauză, precum și bunurile depistate asupra acesteia au fost predate polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Dej, în vederea continuării cercetărilor – informează IGPR.

Tot în județul Cluj, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Cluj – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Gherla au fost sesizați telefonic de către polițiștii Dispeceratului Poliției Municipiului Gherla despre faptul că mai multe persoane i-ar fi sustras unui bărbat un telefon mobil, un încărcător de telefon și o sumă de bani, în timp ce acesta se afla pe peronul Stației CFR Gherla.

În urma investigațiilor efectuate și a activităților întreprinse în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Gherla și ai Poliției Locale Gherla, au fost depistate cele trei persoane bănuite, în municipiul Gherla. Întregul prejudiciu a fost recuperat, telefonul mobil și încărcătorul fiind descoperite asupra uneia dintre persoanele bănuite, iar suma de bani fiind împărțită între cele trei persoane.

În cauză, a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Evenimentele a avut loc în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul transporturilor feroviare de călători, în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători., desfășurate de polițiști de la transporturi la nivel național

În cadrul acțiunii au fost efectuate verificări în 553 de stații și triaje CFR și 580 de trenuri de călători și au fost legitimate 2.847 de persoane, fiind aplicate 611 sancțiuni contravenționale, în valoare de 137.715 lei.

Potrivit IGPR, au fost depistate 46 de persoane, dintre care 6 persoane au fost depistate în flagrant delict. Au fost constatate 8 infracțiuni, dintre care două fapte de furt, două de natură economică, o faptă pentru conducerea  unui vehicul fără permis de conducere, o faptă de ucidere din culpă, una de distrugere și un caz de evadare.

Polițiștii au depistat 20 de persoane care apelau la mila publicului, 5 minori lipsiți de supraveghere și 4 persoane cu documente de ședere pe teritoriul României expirate.

La acțiune au participat jandarmi și polițiști locali.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut