Peste 400 de tineri s-au reunit la Cluj-Napoca în cadrul Summitului Tinerilor 7.0

Tineri și lucrători de tineret din România și Republica Moldova s-au reunit, în perioada 15-18 septembrie, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, în cadrul Summitului Tinerilor 7.0.

În cele trei zile ale evenimentului s-au desfășurat 43 de activități din sfera sustenabilității și participării tinerilor – ateliere, mese rotunde, sesiuni plenare, Summit Talks, sesiuni de wellbeing. Summitul Tinerilor a reprezentat totodată contextul creării unui document privind „Participarea tinerilor în sustenabilitate, un prim pas pentru conturarea unei viziuni asupra modului în care este abordată sustenabilitatea în România, din perspectiva priorităților tinerilor. Documentul rezultat în urma acestui eveniment „este un punct de pornire pentru o dezbatere la scară largă, prin care opiniile și implicarea tinerilor să primeze într-un domeniu de care depinde întregul viitor: sustenabilitatea” – precizează un comunicat al organizatorilor.

Ceremonia de încheiere a evenimentului a dezvăluit numele orașului care va purta titlul de Capitala Tineretului din România 2024, și anumne Ploiești.

Summitul Tinerilor 7.0 a fost organizat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT (PONT) și Banca Comercială Română (BCR), cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și al Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut