Peste 4.900 de intervenții ale pompierilor salvatori, la sfârșitul săptămânii trecute

Pompierii au gestionat, la sfârșitul săptămânii trecute, 4.958 intervenții în situații de urgență, la nivel național, majoritatea constând în asistență medicală (3.902 de solicitări).

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 410 de incendii, precum și în alte 599 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată etc.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din totalul celor 410 incendii care au avut loc în ultimele trei zile la nivel național, 280 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate peste 530 ha de teren. În județul Cluj pompierii au intervenit pentru stingerea a 5 incendii de vegetație, lângă Turda, Florești și Poieni.

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 23 de accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, șase persoane și-au pierdut viața.

O intervenție a pompierilor clujeni la un grav accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, pe raza localității Ciucea. În cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier, echipajele de intervenție au găsit patru victime, dintre care o tânără încarcerată și inconștientă, în stop cardiorespirator. Folosind echipamentele din dotare, salvatorii au extras-o, însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, victima a decedat. Salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor pentru alte trei victime, care ulterior au fost transportate la spital.

Tot la sfârșitul săptămânii, la nivel național, pompierii militari au intervenit în 27 de localități din 21 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea. Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 7 case, 9 curți, 6 subsoluri/ beciuri și 60 de străzi. Totodată, pompierii au acționat pentru degajarea a 45 copaci rupți de vântul puternic și 8 stâlpi prăbușiți pe carosabil. În urma acestor evenimente, 50 de autoturisme au fost avariate. De asemeni, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de pe acoperișurile a 13 imobile.

În județul Cluj, pompierii au intervenit doar pentru îndepărtarea unui arbore căzut peste firele de curent, la Băișoara.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut