Peste 180.000 de echipamente medicale donate spitalelor și instituțiilor clujene

Beard Brothers, Vă ajutăm din Cluj și CERT Transilvania au donat împreună peste 180.000 de echipamente de strictă necesitate unui număr de 49 de spitale și instituții din prima linie în lupta împotriva COVID-19, din județul Cluj.

La dispoziția acestora au fost puse 110.800 mănuși de unică folosință, 35.600 măști chirurgicale, 13.060 măști FFP2 cu supapă, 8.342 viziere, 1.614 ochelari protecție, 1.745 litri dezinfectant mâini, 10.000 de halate de unică folosință și 50 de combinezoane.

Scopul comun al celor trei inițiative clujene este de a minimiza răspândirea COVID-19 și de a oferi un sprijin concret comunității. De la începutul crizei sanitare, Beard Brothers, Vă ajutăm din Cluj și CERT Transilvania au făcut donații substanțiale unităților medicale din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia-Turzii, Dej, Gherla și Huedin, dar și instituțiilor non-medicale aflate în prima linie în lupta cu virusul – Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție, Detașamentul de Pompieri, Inspectoratul de Jandarmi și Direcția de Sănătate Publică.

„Pentru a se putea concentra pe salvarea și protejarea cât mai multor vieți, cei din prima linie nu ar trebui să se îngrijoreze din cauza lipsei de echipamente de protecție. De aceea, oamenii din spatele acestor inițiative sunt de părere că informația cu privire la donațiile făcute trebuie complet transparentizată” – se spune într-o informare transmisă, miercuri, presei.

M. T.

Articole din aceeasi categorie