Peste 17.000 de elevi clujeni, încurajați să facă mai multă mișcare

Peste 70 de școli și aproape 500 de cadre didactice din județul Cluj s-au alăturat platformei www.fitschool.ro. Astfel, peste 17.000 de elevi clujeni pun deja în practică antrenamentele de pe această platformă care promovează mai multă mișcare în rândul copiilor.

Reprezentanții platformei s-au arătat bucuroși și mulțumiți de felul în care a fost primit acest program la Cluj. Mulțumiri speciale merg către județul Cluj, care ne-a întâmpinat cu brațele deschise, ca întotdeauna.”, au transmis aceștia.

Programul a fost lansat de Asociația Medicover și se poate implementa gratuit în școli și grădinițe, FitSchool.ro fiind un proiectul inovator care încurajează elevii să facă mai multă mișcare. Exercițiile fizice pot fi utilizate atât în orele de curs, ca pauze, dar și ca sprijin în orele de sport. FitSchool propune antrenamente interactive, eficiente, distractive și ușor de implementat ca pauze în timpul orelor de curs sau ca sprijin pentru orele de sport, căci platforma poate fi vizitată de pe table interactive sau laptopuri și proiectată în sălile de clasă. Toate antrenamentele ajută copiii să reducă timpul petrecut în șezut, să-și oxigeneze creierul, să se concentreze și să rețină informațiile predate mai ușor.”, afirmă reprezentanții platformei.

Până în prezent, 85 de școli, mai bine de 560 de profesori, care și-au făcut contul gratuit pe platformă, și peste 18.500 de elevi din țară beneficiază de antrenamentele FitSchool.

După desfășurarea activităților din cadrul programului ”înCerc” și al atelierelor de nutriție ”Nutriție pentru SuperEroi”, derulate tot de Asociația Medicover, în prezent, dascălii clujeni sunt din nou implicați în adoptarea rolului de promotori ai sănătății, dând un exemplu de deschidere și implicare. Programul derulat în școlile clujene ”înCerc” a constat în acordarea de consiliere gratuită copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani în risc să facă diabet. Acești copiii au primit suport activ în conștientizarea și prevenția riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 și îmbunătățirea stilului de viață, prin o nutriție adecvată și activitate fizică susținută. Potrivit programului „înCerc” de prevenție a diabetului zaharat de tip 2 la copii, implementat în Ploiești și Cluj-Napoca de Asociația Medicover, în perioada 2017-2023, unul din trei copii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani a fost descoperit cu obezitate și suprapondere. Vorbim despre 35,8% dintre participanții din Cluj-Napoca și 33,6% dintre cei din Ploiești, orașele de implementare ale programului. De asemenea, conform „Raportului național de sănătate al tinerilor și copiilor din România” din anul 2020, obezitatea de cauză neendocrină la nivel de țară rămâne pe locul 2 în topul afecțiunilor cronice. Dinamica prevalenței acesteia se înscrie cu valori crescătoare, de la preșcolari până la elevii de clasa a XII‐a.

Tia Sîrca

Sursă foto: FitSchool.ro

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut