Pescarii de pe Valea Someşului Mic, verificaţi la sânge

Chiar dacă ne găsim în plină iarnă, pe malul Someşului Mic nu este tocmai linişte. Pescarii din zonă nu se lasă de obiceiul lor nici în această perioadă. Ei însă nu sunt lăsaţi în pace de oamenii legii. În urma lor vin cei care fac ordine în acest domeniu.

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat, zilele trecute, în colaborare cu jandarmii clujeni și cu reprezentantul Agenției pentru Pescuit și Acvacultură – Filiala Cluj, o activitate pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul piscicol. Sunt acţiuni care se derulează periodic în împrejurimile râurilor de pe raza judeţului nostru şi care au eficienţa lor. Adică, se face ordine în  privinţa pescuitului.

Astfel, pe râul Someșul Mic au avut loc verificări privind respectarea normelor legale ale activității de pescuit în habitatele piscicole naturale. În cadrul acțiunii au fost constatate 11 abateri de la prevederile în vigoare, fiind aplicate mai multe sancțiuni contravenționale.

Polițiștii recomandă respectarea legislației privind pescuitul și acvacultura, a condițiilor în care permisul de pescuit a fost eliberat, precum și a perioadelor/ zonelor în care această activitate este permisă.

Numai în municipiul Gherla trăiesc sute de pescari amatori, care abia aşteaptă să îngheţe Someşul Mic sau lacul de la Săcălaia (comuna  Fizeşu Gherlii), ca să iasă „la copcă”. Norocul lor a surâs, fiindcă zilele trecute, în împrejurimile oraşului au fost şi temperaturi de minus 8 grade.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut