„Performanță” a drumarilor clujeni: Lucrările la un drum de 400 de metri au întârzieri de peste doi ani

Lucrările de consolidare pe drumul județean 109E Cetan – Vad pe o porțiune de aproximatv 400 de metri au o întîrziere de mai bine de doi ani, mai exact de 779 de zile. Licitația pentru realizarea acestei lucrări a fost câștigată în 2019 de firma Bema Prodserv din Câmpia Turzii și a vizat execuția de lucrări în regim de urgență de consolidare și refacere DJ 109 E pe o porțiune de 400 metri în zona Vad-Cetan.

Mai exact, trebuiau făcute lucrări de consolidare de mare amploare. Au fost prevăzuți 485 de piloți forați cu diametrul de 400 de mm la o adâncime de 14,5 m. Valoarea contractului a fost de 7.355.954 lei.

Lucrările trebuiau finalizate în urmă cu mai bine de doi ani, însă constructorul nu a reușit să respecte termenul prevăzut în contract.  Conform informațiilor obșinute de Făclia, astăzi, 27 mai, perioada de întîrziere este de 779 de zile. Zilele trecute, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe s-a deplasat pe șantierul celor 400 de metri de drumul județean 109E Cetan – Văd pentru a vedea care e stadiul lucrărilor. În urma discucțiilor cu reprezentanții firmei de contrucții, a primit asigurări că lucrprile vor fi finalizate nu peste mult timp. „Lucrările de așternere a primului strat de asfalt pe drumul județean 109E Cetan – Vad, respectiv sectorul de la kilometrul 2+600 care a fost consolidat, avansează în ritm extrem de alert, fiind deja asfaltată cea mai mare parte a sectorului.

Finalizarea primului strat, cel de binder, va avea loc cel mai târziu în cursul zilei de vineri. Imediat după această etapă va demara așternerea celui de-al doilea strat de asfalt, cel de uzură, operațiune ce va fi încheiată în primele zile ale săptămânii viitoare. Vor mai fi executate, totodată, lucrări de montare a parapeților metalici precum și marcaje și semnalizare rutieră”, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Surse ale ziarului Făclia susțin că pentru întârzierile de până acum, firma Bema a primit penalități de 1,5 milioane lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut