Perdea forestieră pe șoseaua dintre Cluj-Napoca și Florești

Cea mai aglomerată arteră de circulație de la ieșirea din Cluj-Napoca spre Oradea va avea o perdea de protecție forestieră pentru reducerea poluării. Investiția va fi realizată pe DN 1 E60 în zona alveolei din dreptul cu complexul comercial în cadrul unui acord dintre Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj și Primăria Florești.

Investitia cuprinsă în cadrul proiectului „Amenajarea peisagistică a alveolei DN1 (E60) ZONA VIVO între km 481+882 și 482+284 prin implementarea conceptului de perdea forestieră pentru îmbunătățirea condițiilor climatice” se va realiza pe teritoriul administrativ al comunei Floreşti, judeţul Cluj. Perdeaua forestieră este o asociaţie vegetală creată de om reprezentând o fȃşie de teren plantată cu specii lemnoase (arbori şi arbuşti) specii native la o densitate mult mai mare decȃt normal, respectiv (3 buc/mp). Acest tip de plantare are ca efect benefic, absorpţia dioxidului de carbon de 30 ori mai mare decȃt în cazul plantărilor convenţionale. Aceasta este considerată o soluţie optimă pentru aglomerările urbane care nu au suficiente spaţii verzi. Zona propusă este cea mai circulată arteră de intrare/ieşire din Cluj, poluarea în zona respectivă este foarte ridicată. Lucrările de investiţie vor cuprinde: – Plantare arbuşti de talie mică”, se arată în acordul aprobat joi de Consiliul Local Florești.

Până nu demult, alveola de pe DN 1 E60 din zona centrului comercial a fost delimitată cu parapeți din plastic. În urma sesizării făcute de Făclia ca urmare a plângerilor venite din partea unor clujeni cu privire la starea de degradare în care se aflau aceste elemente de semnalizare rutieră, conducerea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj a înlăturat parapeții din plastic și a instalat parapeți din beton.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut