Percheziții la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism

Polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Oradea, precum și polițiști ai IPJ Bistrița-Năsăud, IPJ Mureș și jandarmi de la GJM Mureș și IJJ Bihor au fost angrenați într-o acțiune ce vizează mai multe persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism.

Potrivit IGPR, în dimineața zilei de marți, de 26 ianuarie, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare în județele Bistrița Năsăud, Mureș și Bihor, într-un dosar penal în care sunt cercetate 5 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

„În perioada iulie 2020 și până în prezent, două femei și trei bărbați ar fi recrutat, prin inducerea în eroare și profitând de starea de vulnerabilitate, trei minore, pe care apoi le-ar fi constrâns, folosind uneori violența, la practicarea prostituției. Cei cinci ar fi exploatat victimele, transportându-le și punându-le la dispoziție imobile sau apartamente pentru practicarea prostituției. Ulterior, aceștia și-ar fi însușit în totalitate banii obținuți din practicarea prostituției” – informează IGPR.

Conform sursei citate, în urma perchezițiilor au fost descoperiți aproximativ 69.000 de lei, 880 de euro, obiecte ce ar fi fost folosite la săvârșirea faptelor, 800 de litri de alcool etilic, 450 de pachete de țigări de contrabandă și mai multe telefoane mobile, fiind identificate și autoturisme aparținând persoanelor implicate în comiterea faptelor. 13 persoane au fost duse la audieri, în vederea continuării cercetărilor.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut