Percheziții la locuințele unor bărbați bănuiți de proxenetism și camătă

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și specialiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej au descins, miercuri, 6 mai, în locuințele mai multor bărbați bănuiți de proxenetism și camătă.

Potrivit IPJ Cluj, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare în localitățile Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și camătă.

„Din cercetări a reieșit că 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei din municipiile Cluj-Napoca și Dej, în mai multe state europene, printre care Austria și Elveția. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2020, în urma practicării prostituției, bărbații ar fi obținut aproximativ 1.000.000 euro, aceștia fiind trimiși în România, prin intermediul unor terțe persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanță” – informează IPJ Cluj.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate autoturisme, articole de îmbrăcăminte și bunuri de lux.

În cauză, au fost extinse cercetările față de încă două persoane, cu privire la comiterea infracțiunii de camătă.

Activitațile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și al Biroului de Operațiuni Speciale Cluj-Napoca, dar și de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă “Stefan Cicio-Pop” din Cluj-Napoca.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie