Percheziții într-un dosar de înșelăciune

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, specializați în combaterea criminalității informatice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus, luni, în aplicare trei mandate de percheziție în municipiul Cluj-Napoca și în localitatea Luncani, atât la imobilele unor persoane, cât și la sediul unei societăți comerciale, unde și-ar fi desfășurat activitatea un bărbat de 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Potrivit IPJ Cluj, cercetările demarate de polițiști au condus la stabilirea faptului că, în perioada 1 – 4 iulie a.c., un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din același municipiu, i-ar fi remis, prin transferuri bancare, 150.000 de lei celui în cauză, în scopul demarării unei activități de natură economică, respectiv achiziționării unor telefoane mobile. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate numeroase înscrisuri, carduri, telefoane mobile și laptopuri.

Bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii a fost depistat și condus la sediul unității de poliție, fiind dispusă reținerea pentru 24 de ore a acestuia, urmând a fi prezentat ulterior magistraților, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.

Acțiunea desfășurată a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al Serviciului Criminalistic.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului, precum și identificării tuturor persoanelor prejudiciate.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut