Percheziții în Cluj și Vâlcea, la o rețea cămătari și proxeneți

În urma celor 14 percheziții efectuate miercuri de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate în județele Cluj și Vâlcea, anchetatorii au ridicat 28.020 de euro, 11.130 de lei, 6.025 de lire sterline, 100 de franci elvețieni și 4 ceasuri de lux.

De asemeni – informează IPJ Cluj, au fost indisponibilizate 31 de telefoane mobile, 13 cartele SIM, 13 laptop-uri, 38 memory stick-uri, 30 de carduri bancare, o macetă, un pistol tip airsoft, 7 chei auto, dar și mai multe înscrisuri.

Față de 6 persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate instanței cu propuneri procedurale.

Cercetările au fost derulate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru infracțiunile de proxenetism și camătă. Conform IPJ Cluj, din cercetări a rezultat că 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei din municipiile Cluj-Napoca și Dej, în state europene, printre care Austria și Elveția.

În cauză, față de alte două persoane au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de camătă.

Activitațile au fost desfășurate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și specialiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej. De asemeni, activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și al Biroului de Operațiuni Speciale și de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă „Stefan Cicio-Pop”, din Cluj-Napoca.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie