Percheziții domiciliare la Cluj, Iași și Suceava, într-un dosar de trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, au organizat și desfășurat o acțiune de amploare, care a vizat traficul de droguri de risc și de mare risc, o parte din activitate fiind direcționată pentru introducerea drogurilor în penitenciare.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 9 percheziții domiciliare, în județele Iași, Suceava și Cluj, fiind conduse la cercetări 8 persoane. Patru dintre persoane au fost reținute de procurorul de caz, urmând a fi prezentate Tribunalului Iași, cu propuneri legale.

„Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele, care ar fi fost membri ai rețelei de trafic de droguri, ar fi vândut droguri de risc, de mare risc și noi substanțe psihoactive către consumatori din județele Iași, Suceava și Cluj. De asemenea, aceștia ar fi aprovizionat cu astfel de substanțe și deținuți aflați în penitenciare. O parte dintre bănuiții reținuți au fost, la rândul lor, deținuți în penitenciare, iar, în prezent, unii se află în perioade de liberare condiționată” – informează IGPR.

Potrivit aceleiași surse, în urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate 100 de grame de cannabis, 90 de doze (aproximativ 80 de grame) de substanțe psihoactive noi, 5 coli impregnate cu JWH – 210, 65 de grame de substanță vegetală impregnată cu JWH – 210, 10 doze de cannabis, un pistol Glock – tip airsoft, 4 cântare de precizie, pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și 13.000 de lei.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc, în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Suceava, Cluj, București, Ploiești, serviciilor de combatere a criminalității organizate Dâmbovița, Buzău, Vrancea, Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și inspectoratelor de jandarmi județene Iași și Suceava. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut