Paturi noi de spitalizare, pentru secțiile SCJU Cluj

Peste 100 de paturi moderne de spitalizare sunt distribuite, în această săptămână, secțiilor clinice ORL, Medicină Internă II și III, Chirurgie Generală I și II, Chirurgie Vasculară, Reumatologie, Diabet, Oncologie Medicală, Endocrinologie și Chirurgie Maxilo-Facială, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Paturile sunt prevăzute cu sisteme modulare speciale, care permit mobilizarea pacienților, iar saltelele antiescară și antidecubit previn leziunile asociate perioadelor mai lungi de imobilizare.

Conform celor anunțate de conducerea spitalului, licitația pentru achiziționarea paturilor a fost demarată încă de anul trecut, iar în 2020 au fost semnate contracte în valoare totală de 3 milioane de lei pentru paturi de terapie intensivă, paturi electrice de spital, saltele și noptiere cu facilități de servire a mesei la pat. Aproximativ jumătate din fonduri au fost alocate de Ministerul Sănătății, restul sumei fiind contribuția spitalului, din venituri proprii.

„Estimăm că până la jumătatea anului vor fi înlocuite peste 300 de paturi, din toate secțiile spitalului. Până acum, în acest an, s-au schimbat 21 paturi de terapie intensivă și 160 de paturi electrice” – precizează conducerea SCJU Cluj, într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *