Pași repezi în proiectul extinderii Parcului Etnografic din Hoia

Consiliul Județean Cluj anunță că a finalizat documentația de urbanism necesară emiterii autorizației de construire pentru proiectul care vizează revitalizarea și extinderea Parcului Etnografic ”Romulus Vuia” din Hoia, o investiție în valoare totală de circa 12 milioane de euro.

Proiectul de revitalizare a primului muzeu etnografic în aer liber din România este rezultatul concursului internațional de soluții inițiat de Consiliul Județean Cluj, demers care a urmărit găsirea celor mai bune idei de valorificare a patrimoniului cultural muzeal.

Contractul de proiectare tehnică a fost atribuit unei firme de arhitectură clujene, care a convins juriul cu o soluție inovatoare, capabilă să transforme Parcul Etnografic într-un obiectiv extrem de atractiv pentru desfășurarea de activități culturale, evenimente, expoziții, târguri și festivaluri tradiționale, dar și pentru vizite în familie și pentru iubitorii activităților în aer liber.

Reprezentanții CJ Cluj subliniază că dintre obiectivele de investiții care se vor realiza trebuie amintite: un centru de vizitatori, un sat de vacanță compus din case în stil tradițional și ateliere de meșteșuguri, respectiv un centru administrativ. De asemenea, cu acest prilej, va fi amenajată și „Pădurea-Parc” Hoia, prima etapă a proiectului fiind deja finalizată odată cu amenajarea pajiștii estice și plantarea primilor copaci din cei peste 1200 prevăzuți. Tot aici vor fi amenajate promenade, un bike-park, un parc canin, locuri de joacă pentru copii, etc.

„În acest moment, așteptăm să primim ultimele avize de la Comisia de monumente și I.S.U., astfel încât să reușim transmiterea întregii documentații de autorizare Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Suntem încrezători că până la începutul lunii septembrie, după finalizarea proiectului tehnic, să putem lansa de facto licitația de execuție a acestui important proiect de extindere a Parcului Etnografic cu cca. 30 de hectare”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Anca Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut