Parlamentar clujean: „Intenția PSD de a depune o moțiune de cenzură – doar un exercițiu de imagine!”

PSD se pregătește să depună moțiune de cenzură

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, la sfârșitul lunii iulie, că social-democraţii au decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, la jumătatea lunii august.

Aleșii liberali clujeni consideră că intenția PSD este o mutare politică, în vederea viitoarelor alegeri, un exercițiu de imagine.

UDMR nu a decis încă dacă va vota sau nu moțiunea.

„Moțiunea de cenzură pe care dorește PSD să o depună reprezintă o mutare politică în vederea viitoarelor alegeri. Nu consider că este un moment oportun pentru a face calcule politice când la nivel mondial ne confruntăm cu această pandemie. Totuși, nu sunt surprins să văd că la PSD interesul politic primează în fața interesului cetățenilor. Fiind sesiune extraordinară va trebui să vedem cât de constituțional este demersul celor de la PSD”, a declarat deputatul PNL Sorin Moldovan.

„În primul rând, o moțiune de cenzură este datoria opoziției, este felul în care arată că nu este de acord cu modul de guvernare.

Pe de altă parte, suntem înainte de alegeri cu aproximativ o lună, în plină pandemie…deci momentul este „excepțional”, aș spune. Părerea mea e că totul este doar un exercițiu de imagine al PSD, și cred că moțiunea de cenzură, dacă va fi depusă, nu va trece, pentru că în Parlament sunt și oameni cu scaun la cap”, a declarat, la rândul său, deputatul PNL Florin Stamatian.

„Așteptăm cu interes… Nu cred că o vor face(n.red – moțiunea de cenzură), pentru că se intră în campanie”, a declarat și senatorul liberal Marius Nicoară.

În ce îi privește pe reprezentanții UDMR, aceștia sunt încă indecisși. „Nu am luat o decizie, încă, dacă vom vota sau nu”, a declarat liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond.

Vă reamintim că săptămâna trecută, Marcel Ciolacu susținea că PSD va depune o moțiune de cenzură argumentând, printre altele, că este inadmisibilă abordarea preşedintelui Klaus Iohannis, este sub demnitatea funcţiei publice pe care vremelnic o deţine. „Înţeleg problema preşedintelui Iohannis după pierderea controlului de către Guvernul său asupra pandemiei şi a crizei economice din România. Ceea ce nu înţeleg este obsesia preşedintelui Iohannis de a găsi vinovaţi în altă parte decât în datele şi statisticile oficiale în ceea ce priveşte pandemia şi economia. (…)

Avem de-a face cu un guvern cu credibilitate zero. Un haos mai mare decât este acum nu poate fi creat nici măcar de către PSD sau Opoziţie, de aceea am hotărât astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură în luna august. (…) Colegii au propus ca la jumătatea lunii august să avem moţiunea depusă. La baza moţiunii va sta cartea neagră a guvernării PNL, cronologic, dar şi pe fiecare domeniu în parte”, a spus Ciolacu după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a făcut apel la toată Opoziţia din Parlament să voteze moţiunea de cenzură propusă de PSD. Liderul social-democraţilor a arătat că aşteaptă de la premierul Ludovic Orban să vină în faţa Parlamentului şi să răspundă şi să-şi asume dacă poate organiza alegeri şi poate deschide şcolile în siguranţă în luna septembrie.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie