Parcul de joacă de la Poligon, din Florești,va fi inaugurat luna aceasta!

Copiii din Florești se vor putea bucura, în curând, de un nou parc de joacă.

Primarul Horia Șulea a anunțat că a mai fost făcut un pas în ce privește lucrările la parcul de joacă de la Poligon, acesta având deja și iarbă. „Parcul de joacă și agrement de peste 15.000mp de la Poligon a primit și iarbă verde. 3…2…1 și vine deschiderea”, a spus primarul Horia Șulea.

Suprafața totală a parcului va fi de 15.760 mp, iar suprafața aparatelor de joacă va fi de 965 mp. De asemenea, floreştenii se vor putea bucura şi de o suprafață de spații verzi amenajate în cuantum de 5.390 mp. Horia Şulea menționa recent că nu vor fi tăiați sau afectați arborii de dimensiuni mari existenți, iar ca dotări, parcul va cuprinde 5 ansambluri de joacă mari, balansoare, echipament de joacă de cățărare, leagăne, minitribună, scenă, grup sanitar, foișor, cișmea.

Vă reamintim că, într-un interviu acordat ziarului Făclia, primarul Horia Şulea atrăgea atenţia asupra faptului că administraţia locală are în vedere, în viitorul apropiat, mai multe “proiecte verzi”, dar că pentru a amenaja parcuri şi a crea “condiții normale” de viață în anumite zone ale Floreștiului, trebuie să se apeleze la exproprieri. De altfel, încă de la începutul anului, primarul de la Florești a propus spre aprobare, într-o ședința de Consiliu Local, începerea demersurilor pentru exproprierea a două suprafețe de teren în zona străzii Porii şi în zona străzii Urușagului, în vederea construirii a două parcuri de agrement și de odihnă, pentru cei mici şi cei mari.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie