Pandemia a (re)închis Clujana

Abia ieşită din insolvenţă pe la mijlocul lunii februarie, fabrica de încălţăminte Clujana s-a izbit de noi probleme, provocate de această dată de epidemia de coronavirus, care a afectat piaţă de încălţăminte.

Şi fabricile de încălţăminte sunt drastic afectate de pandemia de coronavirus, iar unul dintre exemple este întreprinderea Clujana, a cărei conducere a fost nevoită să trimită în şomaj tehnic peste jumătate dintre angajaţi.

“Am fost nevoiţi să trimitem în şomaj tehnic 59 dintre cei 95 de angajaţi pe care îi avem. Eu i-aş chema şi mâine la muncă, dar, din păcate, deocamdată asta nu este posibil, vor sta în şomaj tehnic probabil până la suspendarea stării de urgenţă”, spune Florin Gliga, directorul fabricii. Decizia a fost generată de prăbuşirea pieţei de profil, ceea ce a dus atât la reducerea dramatică a vânzărilor, cît şi de anularea contractelor comerciale cu alte firme. “Magazinele noastre nu au mai vândut nimic în ultima perioadă, iar contractele pe care le aveam cu firme din Italia au căzut. A trebuit să suspendăm pentru o perioadă activitatea, inclusiv în magazinul noastru, pe care l-am închis săptâna trecută, deoarece nu mai existau vânzări. Totuşi, săptămâna viitoare vom redeschide magazinul, în speranţa că vom putea profita de această perioadă, care, treadiţional, este una dintre cele mai bune din an”, a continuat el.

Pentru acest an, planurile de redresare ale fabricii vizau consolidarea producţiei proprii şi lărgirea sistemului de distribuţie, însă, la ora actuală, perspactivele sunt incerte. “Deocamdată nu ştim nici când se va redeschide piaţa, şi nici cum va arăta în acel moment. De asta este imposibil să ne facem planuri de viitor în acest moment” mai spune Florin Gliga.

V. Dădulescu

Articole din aceeasi categorie