Pachete cu produse de igienă pentru familiile gherlene

Edilii  municipiului Gherla sunt deosebit de activi în această perioadă. Pe agenda lor zilnică, primordiale sunt acțiunile de  menţinere a stării de sănătate a populaţiei şi respectarea restricţiilor impuse de ordinele militare.

Pe stradă circulă tot mai puţini oameni, iar prin grija conducerii Spitalului Municipal, toţi pacienţii internaţi sunt trataţi corespunzător, indiferent de ce boală suferă. La nivelul Primăriei a fost demarată o iniţiativă prin care să se asigure pentru toate familiile din oraş pachete cu produse de igienă, atât de necesare în această perioadă. Măştile, mănuşile şi dezinfectanţii sunt produse foarte căutate în prezent, unele pur şi simplu nu se găsesc în comerţ, iar la altele preţurile au explodat. Am ajuns în situația în care aceste materiale se pot cumpăra doar pe sub tejghea, aşa cum s-au găsit alimentele pe vremea comunismului.

Văzând această situaţie neplăcută, primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, a luat iniţiativa de a împărţi familiilor nu mai puţin de 7.000 de pachete, care vor conţine mănuşi, dezinfectant şi spirt sanitar. Fondurile necesare acestei acţiuni umanitare ar urma să fie asigurate în urma unei rectificări bugetare. Problema va fi ridicată şi în cadrul primei şedinţe a Consiliului Local Gherla. După votare, urmează căutarea unor furnizori pentru astfel de produse. Primarul municipiului Gherla a adresat un îndemn firmelor private, societăţilor şi ONG-urilor din localitate (dar şi din alte părţi), să sprijine această acţiune caritabilă. Este vorba de sănătatea tuturor locuitorilor oraşului şi a celor trei sate componente, Hăşdate, Silivaş şi Băiţa.

Deci, lucrurile pe linia luptei cu virusul Covid-19 se mişcă rapid în municipiul Gherla, unde până la începutul acestei săptămâni nu a fost semnalat nici un caz pozitiv. Vin sărbătorile pascale, când dorul de casă, în ciuda restricţiilor, îi aduce în ţară pe sutele de gherleni plecaţi la lucru în ţările occidentale. Poliţia Locală, însă, este la datorie!

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie