Oul sau Găina: Campanie CERT-Transilvania în sprijinul comunităților defavorizate din Munții Apuseni

În cadrul unui proiect inițiat de Asociația CERT-Transilvania din Cluj-Napoca, împreună cu Fundația Orange, 50 de familii nevoiașe din Munții Apuseni au primit kitul „Oul sau Găina”, compus din: 5 găini ouătoare și un cocoș/ gospodărie – pentru asigurarea de hrană și pentru înmulțire, o clocitoare – în vederea scoaterii de pui și un sac de furaje – pentru asigurarea hranei pentru perioada de dezvoltare inițială.

„Credem în puterea și tăria semenilor noștri. Cel mai bun ajutor acordat este educația și oferirea de resurse necesare pentru a face mai mult. De la 5 găini ouătoare se poate ajunge la o sursă de hrană și o sursa de venit. Credem cu tărie că beneficiarii noștri vor reuși, iar noi vrem sa le fim alături. Ajutorul adevărat constă în a arăta unui om cum să reușească singur” – spun inițiatorii proiectului.

Potrivit acestora, în momentul oferirii acestor daruri, beneficiarii au fost instruiți cu privire la posibilitățile de exploatare a pasărilor, astfel încât să își poată dezvolta efectivul/ gospodărie și să dezvolte sursa de hrană. Ulterior, au primit susținere în vederea asigurării succesului proiectului demarat în martie.

„După 9 luni, în cadrul campaniei umanitare de Crăciun am identificat următoarele: 8 gospodării au rămas fără efectivul de păsări în urma atacurilor vulpilor; efectivul de păsări din 27 de gospodării a crescut cu peste 50%; în 10 gospodării efectivul de păsări a crescut destul de puțin, dar familia folosește ouăle pentru consum și intenționează să reproducă pasările în primăvară; există un interes real de a adăuga la gospodărie păsări în vederea obținerii unei surse de hrană și a sporirii veniturilor familiei” – arată reprezentanții CERT-Transilvania.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut