Organizație din Cluj, printre câștigătorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor

MOL România va finanța 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, suma alocată acestora fiind de 400.000 de lei. Proiecte au fost selectate în cadrul celei de-a 12-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, organizat împreună cu Fundația Pentru Comunitate. Beneficiarii acestor proiecte vor fi 773 de copii care trăiesc cu diferite dizabilități, suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Cele 18 proiecte câștigătoare au fost selectate dintr-un total de 77 de propuneri primite în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie 2020. Organizațiile înscrise provin din 26 de județe, iar 43 dintre acestea au mai participat și la edițiile precedente ale programului. Dintre cele 18 ONG-uri câștigătoare, 8 obțin finanțare pentru prima dată, în timp ce 10 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare – au anunțat inițiatorii programului.

Din Cluj a obținut finanțare Asociația Kozmutza Flóra, pentru proiectul intitulat „Terapie asistată de câini în sprijinul gestionării emoțiilor la elevi cu dizabilitate intelectuală”. În cadrul acestui proiect, douăzeci de copii cu dizabilități mintale vor fi susținuți de terapeuți patrupezi, pe parcursul a patru luni, în însușirea și gestionarea corectă a emoțiilor.

„Perioada de implementare a proiectelor finanțate în cadrul acestei ediții va fi mai scurtă, va dura șapte luni, începând din februarie, iar în septembrie organizațiile susținute vor prezenta public rezultatele proiectelor realizate. Ne menținem intenția de a acorda și în acest an Premiul MOL pentru sănătatea copiilor acelei organizații care realizează cel mai bun proiect” – declară András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut