Ordin al ministrului Educației privind probele specifice susținute de elevii secțiilor bilingve francofone

Ministrul Educației a emis un ordin privind organizarea și desfășurarea probelor specifice susținute de elevii secțiilor bilingve francofone în vederea obținerii mențiunii speciale „secție bilingvă francofonă” pe diploma de Bacalaureat în anul școlar 2019 – 2020, informează AGERPRES.

Potrivit ordinului publicat luni în Monitorul Oficial, în anul școlar 2019 – 2020, probele specifice susținute de elevii secțiilor bilingve francofone se organizează și se desfășoară prin derogare de la prevederile legii.

Proba anticipată care trebuia susținută de elevii clasei a XI-a în semestrul al II-lea, în ultima săptămână a lunii mai, se organizează simultan, în toate liceele cu secții bilingve francofone care fac parte din proiectul bilateral franco-român „De la învățământul bilingv către filierele universitare francofone”, în semestrul I al clasei a XII-a în anul școlar 2020 – 2021.

Proba de evaluare a competențelor lingvistice în limba franceză, care trebuie să fie susținută de elevii clasei a XII-a, se echivalează cu nivelul unic de competență lingvistică în limba franceză, studiată pe parcursul învățământului liceal.

Proba scrisă la una dintre disciplinele nonlingvistice studiate în limba franceză, care trebuie să fie susținută de elevii clasei a XII-a, se echivalează cu media aritmetică a mediilor anuale obținute la disciplina nonlingvistică Matematică / Fizică / Chimie/ Biologie/ Istorie/ Geografie studiată în clasele a XI-a și a XII-a.

Pentru disciplina nonlingvistică Economie, studiată în clasa a XI-a, proba scrisă se echivalează cu media anuală, mai prevede ordinul.

Articole din aceeasi categorie