Opozant rus, arestat la Moscova

Moscova, Rusia –Politicianul rus de opoziţie Vladimir Kara-Murza a fost arestat luni de poliţie în afara locuinţei sale din Moscova, informează dpa.

Kara-Murza urma să rămână în custodia poliţiei în timpul nopţii, a spus avocatul lui Vadim Prohorov. Opozantul este acuzat de nerespectarea unui ordin legal al unui ofiţer de poliţie, al unui militar şi unui ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB). Această acuzaţie presupune pedepse de până la 15 zile de închisoare. Deocamdată nu se cunoaşte nimic despre alte acuzaţii.

„SUA sunt tulburate de arestarea de către autorităţile ruse, astăzi (luni), la Moscova, a lui Vladimir Kara-Murza, lider proeminent al societăţii civile”, a reacţionat secretarul de stat american Antony Blinken într-un tweet. „Monitorizăm situaţia îndeaproape şi cerem eliberarea lui imediată”, a adăugat Blinken.

Kara-Murza, un proeminent critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, susţine că de două ori o supravieţuit la limită unor otrăviri misterioase, de care el acuză FSB. Potrivit unei anchete a grupului de investigaţii Bellingcat, Kara-Murza era urmărit de agenţi ai FSB, care ar fi fost implicat în otrăvirea disidentului rus Aleksei Navalnîi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut