Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în top zece instituții de spectacole la capitolul venituri proprii

Opera Națională Română din Cluj-Napoca este singura instituție de spectacole sau concerte din Regiunea de Nord-Vest a României care se situează în top 10 instituții culturale la capitolul venituri proprii înregistrate în anul 2020, conform datelor statistice publicate de Ministerul Finanțelor, prin sistemul național de raportare.

Astfel, Opera Națională Română din Cluj-Napoca ocupă locul opt la acest capitol, cu 692 mii lei venituri proprii obținute în 2020. Potrivit datelor, instituția clujeană de cultură are 264 angajați.

Primul loc la capitolul venituri este ocupat de Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București cu 3.476 mii lei, iar pe locul doi se situează Opera Națională București, cu 1903 mii lei. Urmează Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu cu 1612 mii lei, Opera Comică pentru Copii din București cu 1214 mii lei, Filarmonica din București/Ateneul Român cu 859 mii lei, Teatrul Național Târgu Mureș cu 725 mii lei și Opera Națională Română din Timișoara cu 721 mii lei. Ateneul Național din Iași se situează pe locul nouă în acest clasament cu 627.000 lei iar Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași ocupă poziția a zecea.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut