Obiectivul care nu poate fi ratat la Salina Turda

O vizită în zona Clujului poate fi considerată reușită doar dacă vizitați și Salina Turda. Turiștii care ajung aici au parte de o experiență de neuitat iar unul dintre obiectivele ce nu poate fi ratat este este Scara Bogaților.

„Împăratul Francisc Iosif, ultimul mare principe al Transilvaniei și împărat al Austriei, este cel despre care se spune că a coborât pe Scara Bogaților.

Din acel moment, niciunul din tăietorii în sare, sau șovagăi, cum erau aceștia cunoscuți, nu a mai avut voie să folosească această scară, ea fiind destinată exclusiv nobililor. Scara Bogaților și-a primit, astfel, numele! Ea reprezintă cea mai veche structură de lemn din Salina Turda, făcută din lemn de brad.

Scara Bogaților, amplasată în centrul Sălii de Apel, servea drept acces spre minele Terezia și Rudolf înainte de finalizarea lucrărilor la galeria de transport.

În Sala de Apel, dârele paralele, migălos tăiate în pereți de ciocanele șovagăilor, stau mărturie efortului istovitor al necunoscuților care au muncit aici de-a lungul secolelor. Itinerariul turiștilor prin Salina Turda include și Scara Bogaților, un element de structură spectaculos, al cărui prezență desăvârșește experiența de vizitare a celui mai impresionant subteran din lume!

Vă așteptăm să ne vizitați în fiecare zi, între orele 9.00 – 17.00 cu ultima intrare în subteran la ora 16.00”, a transmis Salina Turda.

Salina Turda este recomandată pentru tratarea rinitelor, a astmului bronșic, infecțiilor respiratorii, dar și a altor boli și afecțiuni. Salina Turda prezintă și zone de exploatație conice, care sunt specifice începuturilor mineritului în sare, dar și trapezoidale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut