O nouă expoziție la Gherla

În municipiul Gherla continuă manifestările din cadrul stagiunii estivale culturale. După reușita expoziție de pictură a artistului Albin Kaczka, de la Centrul Turistic, zilele trecute, Muzeul de Istorie din Gherla a găzduit vernisajul expoziției „Un destin închinat artei”, în memoria lui Marian Mustea. Este primul eveniment găzduit de instituția gherleană în 2021, după relaxarea măsurilor din timpul pandemiei.

Pe pereții din holul clădirii monumentale de pe strada Mihai Viteazu sunt expuse picturi cu tematică religioasă și natură, realizate de Marian Mustea și nepoata acestuia. La vernisaj au fost prezente inițiatoarele acestui proiect, Anca Oltean, Daniela Katona și Monica Dana-Moldovan, al căror destin s-a legat într-un fel sau altul de cel al artistului. Despre activitatea creatoare a pictorului au vorbit managerul muzeului, Alin Henț, primarul orașului, Ovidiu Drăgan, rude apropiate, iubitori ai artei, din localitate. Cu vocea plină de emoție, nepoata artistului, Anca Oltean, și-a declarat admirația față de acesta, pe care l-a caracterizat simplu: „un om bun, absorbit de ceea ce făcea, mai mereu cu degetele pline de culori”. El a fost cel care a inițiat-o și i-a îndreptat pașii spre lumea picturii pe sticlă. Sora artistului, prezentă la expoziție, a mulțumit celor prezenți pentru că și-au răpit din puținul timp disponibil pentru a onora evenimentul. A rememorat cu ochii în lacrimi amintiri din timpul vieții de familie.

Autorul lucrărilor a  activat în cadrul Asociației Artiștilor Plastici Gherla, cu prezentări de lucrări la Galeria de Artă, care a funcționat o perioadă în centrul orașului.

Iată că, după lunga perioadă de pandemie, în municipiul Gherla acțiunile cultural-artistice se țin lanț, amatorii artei din localitate având parte aproape săptămânal de câte un eveniment.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut