O nouă dezbatere pe tema trenului „Mocănița” din Apuseni

Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România, organizează vineri, 22 octombrie, ora 13, la Casa Universitarilor din Cluj Napoca, Simpozionul “Mocănița – trecut prezent și viitor în Țara Moților”.

În cadrul simpozionului vor fi prezentate activitățile reprezentative de refacere si exploatare turistică a căii ferate înguste din România.

La simpozion sunt invitați să susțină comunicări Georg Hocevar, administratorul a trei căi ferate înguste din România:“Mocănița Apusenilor”din Câmpeni-Abrud, “Mocănița Brad-Crișcior” și “Mocănița Huțulca” din Moldovița, jud. Suceava, Cristian Moldovan administratorul “Mocanița Transilvaniei” din jud. Bistrita, Vasilică Coman administratorul “Mocănița Maramureșului” de la Vișeul de Sus.

Participarea publicului se va face respectind reglementările în vigoare privitor la pandemia Covid 19.

Simpozionul “Mocănița – trecut, prezent și viitor în Țara Moților” este continuarea activităților desfășurate de Societatea Avram Iancu din România în anul 2020 în scopul sensibilizării opiniei publice și a autorităților statului privitor la necesitatea reabilitarii căii ferate înguste de pe Valea Arieșului în scopul valorificării turistice a acesteia, pentru promovarea turistică a Țării Moților, revitalizării economice, sociale și turistice a localităților din regiunea munților Apuseni, si stopării depopulării localităților de munte.

Primele activități realizate de Societatea Cultural-Patriotica Avram Iancu din România în cadrul proiectului de reabilitare a Mocaniței pe Valea Arieșului au fost spectacolul folcloric de promovare a Mocăniței, în februarie 2020, și simpozionul cu acelasi nume, în noiembrie 2020.

Anul acesta se organizează alte două simpozioane, cel din 22 octombrie la Cluj și cel din 28 octombrie de la Zlatna, având ca scop atragerea de noi parteneri în proiect: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Moții -Țara de Piatră”, primăriile comunelor de pe Valea Ariesului și consiliile județene Alba și Cluj. „Dorim de asemenea atragerea investitorilor privați în realizarea și finanțarea proiectului și în dezvoltarea serviciilor turistice de-a lungul căii ferate înguste de pe Valea Arieșului”, a transmis Tiberiu Groza, președintele Societății Cultural Patriotice „Avram Iancu”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut