O nouă competiție pentru iubitorii de chitară clasică

Tinerii pasionați de chitara clasică au ocazia să-și pună în valoare talentul în cadrul unei noi competiții artistice de profil, Transilvania Youth Guitar Competition, organizată de Asociația de Chitară Transilvania, cunoscută deja publicului clujean și nu numai pentru inițiativa proiectului Transilvania International Guitar Festival, ce a aniversat în 2022 o frumoasă tradiție de 20 de ani.

Prima ediție a concursului Transilvania Youth Guitar Competition (TYGC) va avea loc în data de 25 februarie a.c., în format live la sediul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, iar doritorii se pot înscrie, în perioada 1 – 18 februarie 2023, accesând site-ul competiției. (www.youth.transilvaniaguitar.ro), precizează organizatorii.

TYGC este un eveniment marca #transilvaniaguitar pentru tineri chitariști, realizat de tineri chitariști, organizat în parteneriat cu Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”.

Programul complet și detalii despre TYGC vor fi anunțate curând pe paginile oficiale ale concursului, mai transmit organizatorii.

Asociația de Chitară Transilvania se constituie într-un forum activ al chitariștilor și al iubitorilor acestui instrument, urmărind dezvoltarea și promovarea fenomenul chitaristic din România. A fost înființată la data de 13 ianuarie 2006, inițiativa aparținând conf. univ. dr. Constantin Andrei și asist. univ. dr. Ștefan Trifan, actualmente cadre universitare la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

Iulia GHIDIU

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut