O nouă competiție dedicată chitariștilor debutează în weekend, la Cluj-Napoca

Prima ediție a concursului Transilvania Youth Guitar Competition va avea loc sâmbătă, 25 februarie, la Cluj-Napoca, reunind participanți din diferite orașe și invitați din România și din străinătate.

Evenimentul se va desfășura la sediul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca (str. Fabricii de Zahăr, Nr.51.), cu începere de la ora 10 și va cuprinde trei secțiuni, pe categorii de vârstă. Festivitatea de premiere a participanților va avea loc de la ora 17.

În concursul de interpretare instrumentală ce debutează, așadar, la Cluj-Napoca, s-au înscris peste 60 de participanți din toată țara, fiind vorba de tineri chitariști din nu mai puțin de 12 orașe: Alba Iulia, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brăila, București, Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Piatra Neamț, Sighișoara, Târgu Mureș și Zalău, anunță organizatorii.

Juriul competiției este format din artiști și pedagogi ai școlii chitaristice naționale: Constantin Andrei (Cluj-Napoca), Florian Babțan-Varga (Cluj-Napoca), Marian Bălan (Cluj-Napoca), Beke István Ferenc (Cluj-Napoca), Antonio Josan (Alba Iulia), Gabriel Marc (Bacău), Cristian Niculaș (Zalău), Octavia Pascariu (Cluj-Napoca), Valentin Pop (Bistrița), Réka Prózsa (Cluj-Napoca), Lucian Suciu (Cluj-Napoca), Marius Șerban (Brăila), Ștefan Trifan (Cluj-Napoca) și Dragoș Tudor (Alba Iulia).

De asemenea, în cadrul manifestării, va fi prezent lutierul spaniol Eduardo Alférez, care va expune o serie de chitare marca AlféRez & Samuel R..

Programul detaliat al fiecărei secțiuni poate fi consultat pe site-ul competiției, www.youth.transilvaniaguitar.ro.

Transilvania Youth Guitar Competition este organizat de Asociația de Chitară Transilvania în parteneriat cu Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut