O nouă aplicație Erasmus+, cu legitimație europeană de student integrată

Comisia Europeană a lansat marți, 21 septembrie, noua aplicație Erasmus+, marcând o nouă etapă în digitalizarea programului.

Disponibilă în toate limbile UE, noua aplicație va oferi fiecărui student o legitimație europeană de student, digitală, valabilă în întreaga Uniune Europeană și care „va garanta că studenții vor avea nevoie de mai puține documente pe suport de hârtie”.

„Hârtia aparține în mod oficial trecutului. Această nouă aplicație Erasmus+ va fi un ghișeu unic pentru studenții Erasmus+ mobili. A avea toate informațiile la îndemână înseamnă mai puțin stres, mai puțin timp dedicat cerințelor administrative și mai multă flexibilitate. Legitimația europeană de student, disponibilă prin intermediul aplicației, reprezintă un pas important către un adevărat Spațiu european al educației. Unul în care fiecare elev se simte inclus și poate avea acces la aceleași servicii și aceeași recunoaștere a studiilor sale” – a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Datorită noii aplicații, care funcționează pe sistemele Android și iOS, elevii vor putea: să caute și să selecteze destinația lor dintre partenerii universității; să semneze contractul de studii online; să descopere evenimente și sfaturi utile de la și despre destinația lor și să ia legătura cu alți elevi și să obțină legitimația europeană de student pentru a avea acces la servicii, muzee, activități culturale și oferte speciale în universitatea și țara gazdă.

În prezent, peste 4 000 de universități sunt implicate în rețeaua Erasmus Without Paper (Erasmus fără hârtie), care le permite să facă schimb de date în condiții sigure și să identifice mai ușor contractele de studii. Această cooperare digitală permite introducerea și recunoașterea pe scară largă a legitimației europene de student.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut