O companie cu fabrică în Câmpia Turzii a inaugurat prima linie de reciclare ecrane plate

Prima linie de reciclare televizoare şi echipamente eletronice care conţin ecrane plate – (LCD, plasmă şi LED) din Europa Centrală şi de Est a fost inaugurată în România în luna mai de compania Green WEEE, care deţine o fabrică în Câmpia Turzii.

Cu o investiţie de peste 500.000 de euro, linia de reciclare permite tratarea a peste 2.500 tone/an de televizoare şi echipamente ce conţin ecrane plate. Compania susţine că procesul din noua linie de reciclare se concentrează pe extragerea substanţelor şi materialele periculoase din ecranele plate, în special a mercurului, care este îndepărtat în mediu controlat. Restul fracţiilor rezultate – metale şi plastice – sunt tratate cu ajutorul echipamentelor deja existente în cadrul Green WEEE şi apoi sunt reintroduse în circuitul economic ca materii prime secundare.
Fabricile Green WEEE reciclează echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii. Deşeurile provin de pe piaţa locală, de la operatori economici autorizaţi pentru preluarea responsabilităţii producătorului, prin colectare de la persoane fizice, cât şi prin contracte cu mari producători sau retaileri de electronice, se menţionează în comunicat.
Green WEEE îşi desfăşoară activitatea în două fabrici în România (la Buzău şi la Câmpia Turzii), în care a investit 25 de milioane de euro, şi unde lucrează peste 400 de angajaţi, capacitatea totală de tratare fiind de 100.000 tone/an.

Articole din aceeasi categorie