Număr impresionant de amenzi pentru deficiențe legate de prevenirea situațiilor de urgență

Nu mai puțin de 1.025 de controale de prevenire a situațiilor de urgență au fost derulate anul trecut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, se arată în analiza activității acestei instituții. În urma acestor acțiuni au fost aplicate 4.852 de sancțiuni, constând în  avertismente și  amenzi contravenționale în valoare 4.696.600 de lei.

 

Totodată, pe partea de avizare-autorizare, specialiștii ISU Cluj au prelucrat 816 dosare și cereri, fiind eliberate 277 avize de securitate la incendiu, 74 de avize de protecție civilă, 179 de autorizații de securitate la incendiu și 33 de acorduri pentru jocuri de artificii.

Din datele prezentate cu ocazia analizei activității ISU Cluj de anul trecut reiese că peste jumătate dintre intervenţii au necesitat acţiunea echipajelor SMURD.

 

Astfel, subunitățile inspectoratului au desfășurat în 2023 nu mai puțin de 23.591 de misiuni, dintre care peste 17.000 au fost pentru acordarea prim ajutorului medical. În plus, s-au înregistrat 790 de solicitări pentru stingerea incendiilor și 71 de misiuni în care a fost necesară descarcerarea.

 

„În ceea ce privește numărul intervențiilor lunare, se constată un vârf în luna august, cu o medie de 63.5 intervenții pe zi. Totodată, salvatorii clujeni au înregistrat o medie a timpilor de deplasare în jurul valorii de 8 minute pentru intervenții în situații de urgență în mediul urban și 10 minute pentru echipajele medicale.

 

În 2023, echipajele noastre au asistat un număr de 18.673 de persoane, cărora li s-a acordat ajutor medical, iar în cadrul dispeceratului integrat I.S.U. – S.A.J. s-au primit 163.729 solicitări, dintre care 26.708 au fost preluate de dispecerii ISU Cluj”, se arată în bilanțul ISU Cluj.

Anul trecut, ISU Cluj a mai derulat 272 acțiuni de pregătire a populației, precum și 37 activități de informare preventivă, la care au luat parte peste 20.000 de persoane, respectiv școlari, preșcolari și adulți. În 151 de cazuri s-a acordat asistență tehnică de specialitate și s-au executat 15 exerciții cu SVSU și SPSU.

 

„Un alt aspect care aduce mândrie inspectoratului nostru este reprezentat de munca voluntarilor. Peste 500 de tineri se formează în programele special gândite și sunt capabili să ofere o mână de ajutor în situații limită”, a tranmis ISU Cluj.

 

În analiza activității se mai evidențiază că ISU Cluj și-a modernizat parcul auto, prin proiectele naționale de înzestrare desfășurate la nivel central. Prin intermediul acestor instrumente s-au primit 12 autospeciale de stingere moderne, o autospecială de asigurare suport radio, precum și un Post Medical Avansat Categoria I.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut