Nu le cumpăraţi! Măști de protecție neconforme

InfoCons a transmis o nouă alertă privind alte măști de protecție neconforme, care se adaugă la cele două alerte prezentate anterior ]n paginile cotidianului nostru.

Mască de filtru de particule, marcă: JY.M9, denumire: Protective disposable mask. Tipul/numărul modelului: FPF2, KN95. Cod de bare: necunoscut. Numărul lotului: necunoscut.

Descriere: Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149. Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 50 bucăți. Țara de origine: necunoscută.

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele. Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 59 %). În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție. Măsuri dispuse de autoritățile publice: Avertizarea consumatorilor cu privire la riscuri. Tip de alertă: Grav.

Mască de filtru de particule. Marcă: Necunoscut. Denumire: Protective face mask. Tipul/numărul modelului: FPF2, KN 95. Cod de bare: Necunoscut. Numărul lotului: 200428. Contrafăcut: nu.

Descriere: Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149. Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 20 bucăți. Țara de origine: Republica Populară Chineză.

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele. Retenția de particule / filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 53 %). În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție. Măsuri dispuse de autoritățile publice: Interzicerea comercializării produsului și măsuri însoțitoare. Tip de alertă: Grav.

Mască de filtru de particule. Marcă: MARS. Denumire: N95 Mask. Tipul/numărul modelului: Titlurile B- B- 2001, 95. Cod de bare: necunoscut. Numărul lotului: necunoscut.

Descriere: Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149. Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 10 bucăți. Țara de origine: Republica Populară Chineză.

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele. Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism competent.În plus, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 53 %). În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție. Măsuri dispuse de autoritățile publice: Interzicerea comercializării produsului și măsuri însoțitoare. Tip de alertă: Grav

 

Mască de filtru de particule. Marcă: Mei Shu Hu. Denumire: Self-priming Filtering Protective Face Mask. Tipul/numărul modelului: KN95, PM 2.5, Steroscopie protectivă Mask. Ccod de bare: necunoscut. Numărul lotului: necunoscut. Contrafăcut: NU.

Descriere: Mască respiratorie de protecție din categoria KN95. Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-un plic pe suport de hârtie și folie de plastic transparentă, cuprinzând 10 unități. Țara de origine: Republica Populară Chineză.

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele. Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 93 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.

Măsuri dispuse de autoritățile publice: Retragerea produsului de la utilizatorii finali. Tip de alertă: Grav.

 

Mască de filtru de particule. Marcă: Protekcia. Denumire: Cubrebocas anatomico. Tipul/numărul modelului: CVE:CUP02, Hindernim.mx, număr de înregistrare: 1673C2017 SSA. Cod de bare: 02 UM. Numărul lotului: Data expirării: 1 februarie 2025, H101CA0920. Contrafăcut: NU.

Descriere: Mască protectoare reutilizabilă unică pentru cavitatea bucală. Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-o pungă transparentă din plastic, cu un conținut de 100 de unități și o etichetă tipărită pe hârtie închisă și cu albastru deschis. Țara de origine: Mexic.

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele. Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 64 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la față.În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.

Măsuri dispuse de autoritățile publice: Interzicerea comercializării produsului și măsuri însoțitoare. Tip de alertă: Grav

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *