Nu e „înghesuială” la Rabla local

Până miercuri, la Cluj-Napoca, s-au înscris în platforma pentru Programul Rabla local 1150 de persoane, conform viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea. “Eu văd partea pozitivă. 1150 de mașini vechi vor fi casate”, a spus el. Doritorii se mai pot înscrie până la sfârșitul lunii.

În total, 5000 de astfel de mașini ar urma să fie scoase de pe străzile din oraș.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet. a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni la Cluj, în cadrul unei conferințe de presă, că în 31 iulie începe programul Rabla Local.

„Vreau să dau o veste bună, pe care sunt convins că toată lumea o așteaptă, clujenii sigur o așteaptă și anume că luni, 31 iulie, la ora 10 dimineața deschidem programul mult așteptat Rabla Local. Este acel proggram prin care fiecare român cu o mașină mai veche de 15 ani, fără a fi obligat să achiziționeze un autoturism nou pentru că poate nu stă bine cu banii în acest moment, să poată casa mașina respectivă, să primească un voucher de 3000 lei. Este bine de știut că suma respectivă de 3000 lei lei se plătește cu un efort partajat între Ministerul Mediului și autoritatea publică locală, respectiv 2400- ministerul și 600 primăria. Este un program prin care vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României folosind și Rabla local care este complementar programului clasic Rabla și Rabla plus. Sunt deja 500 de primării înscrise în acest program, așa că mă aștept să fie un succes”, a declarat atunci Mircea Fechet.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut