Noul internat al Liceului pentru Deficienți de Auz, dat în folosință

Consiliul Județean Cluj anunță că noul internat al Liceului pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca a fost dat, începând de ieri, în folosință.

Conform reprezentanților CJ Cluj, imobilul nou edificat are un regim de înălțime S+P+3E și dispune de dotări ultramoderne, fiind singurul de acest gen din România din prisma condițiilor de acomodare și a confortului oferit la nivelul unei unități de învățământ special. Camerele, grupurile sanitare, cabinetul medical pentru triaj, bucătăria și cantina sunt amenajate la standarde europene și în conformitate cu nevoile elevilor cu cerințe educative speciale.

Cele 14 dormitoare ale noii construcții sunt dispuse pe trei etaje și numără un total de 150 de paturi neetajate. Fiecare asemenea spațiu dispune de cel mult patru paturi, elevii fiind cazați separat, în funcție de gen, vârstă și deficiențe asociate. Dotarea acestora cu mobilier, în valoare de 214.000 de lei, a fost realizată, de asemenea, din bugetul forului administrativ județean, printr-o alocare separată. Există și câte un grup sanitar comun la fiecare două dormitoare.

În ce privește sala de mese care a fost amplasată la parterul internatului și care are o capacitate de 128 de locuri, aceasta a fost utilată cu mese, scaune, televizoare smart, mobilier şi jocuri pentru preșcolari, jardiniere, flori, tăvi pentru servire, panouri decorative, prin intermediul unei sponsorizări în valoare de 22.103 lei, din partea unui retailer multinațional francez.

„Suntem extrem de încântați că, la finalul unei investiții de peste 2,1 milioane de euro, am reușit să construim la Cluj cel mai modern internat al unei școli speciale din țară. Odată cu revenirea din vacanță, copiii au fost extrem de bucuroși să se poată caza și să ia masa în spațiile noi și ultramoderne pe care le-am pus la dispoziție”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut