Nominalizări la Premiul Mentor pentru excelență în educație

„Cunoașteți un profesor bine pregătit profesional, devotat, entuziast, care a susținut pregătirea școlară a copilului dumneavoastră, organizând cercuri de specialitate, susținându-l la concursuri, dându-i sfaturi utile pentru dezvoltarea talentului său? Cunoașteți un antrenor, care a descoperit talentul copilului dumneavoastră și care l-a ajutat să-şi dezvolte aptitudinile în domeniul sportiv cel mai potrivit pentru el? Sau, vă mai amintiți un profesor, care v-a lansat în carieră și la care v-ați putut întoarce oricând pentru sfaturi și sprijin profesional? Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație” – este apelul lansat, de Ziua Mindială a Educației, de Fundația Pentru Comunitate.

Zece profesori și antrenori sunt premiați anual cu Premiul Mentor pentru excelență în educație. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei.

Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare și care, prin calitățile lor umane și profesionale, au câștigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunității locale și a specialiștilor din domeniul lor de activitate. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale.

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu, cât și în numele unui grup. Nominalizarea trebuie să conțină numele și datele persoanei nominalizate (adresa postală, e-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de el, precum și momentele de vârf ale carierei sale.

Nominalizarea trebuie să contureze atât calitățile profesionale, cât și pe cele umane ale persoanei propuse și să evidențieze rolul mentorului în viața și cariera discipolului. De asemeni, nominalizarea trebuie să conțină coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa postală, e-mail, telefon), ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare.

Nominalizările se pot face online, prin site-ul Fundației Pentru Comunitate (https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor), până la data de 31 decembrie 2021. Câștigătorii vor fi desemnați în luna februarie 2022, iar Gala Premiilor Mentor se va organiza în primăvară, la București.

Programul se organizează anual, începând din 2010, din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile asigurate de Compania MOL România.

Dintre dascălii clujeni premiați la edițiile precedente se pot aminti: Mariana Suma, profesor de vioară (2019); Balázs Bécsi Attila, profesor (2018); Tellmann Jenő, profesor de fizică (2015); Todor Gabriela, profesor de violoncel (2015); Roşca Emilia Elena, profesor limbă franceză (2014); Székely Géza, profesor arte plastice (2014); Dan Leonard, profesor de engleză (2013); Guttman Mihály, profesor de muzică (2011); László György, profesor de muzică (2010); Maniu Emese Ágnes, antrenor înot (2010).

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut