Noi tendințe artistice | Expoziții de artă reciclată de Ziua Mondială a Mediului

Asociația Culturală Art Mirror va marca Ziua Mondială a Mediului printr-o serie de ateliere de reciclare și expoziții organizate în preajma evenimentului, în 5 orașe simultan: Cluj-Napoca, Bistrița, Chișinău, Londra și Barcelona. Activitățile au loc în perioada 3-12 iunie.

Evenimentul intitulat World Environment Day – Connecting Realities aduce în mijlocul publicului zeci de lucrări artistice realizate din materiale reciclate. Cei prezenți vor avea ocazia să descopere cum pot readuce la viață obiectele din CD-uri, dopuri de plută, sticlă, plastic, hârtie sau materiale textile pe care nu le mai folosesc, anunță organizatorii.

Vizitatorii din cele 5 orașe se vor putea conecta între ei în timp real prin intermediul instalațiilor de tip portaluri live.

Ziua Internațională a Mediului va fi celebrată la Cluj-Napoca între 3 și 9 iunie. Evenimentul din Piața Unirii (3-5 iunie, orele 17.00-21.00) are loc în cadrul festivalului Cluj Never Sleeps, în Green Corner-ul special amenajat. Instalația din Piața Unirii care va face live streaming este creată din aproximativ 140 kilograme de CD-uri și va fi formată din ecran led modular rezistent la apă, specific pentru exterior. În data de 5 iunie, doritorii se vor putea înscrie gratuit la atelierele de valorificare a materialelor, se mai arată în comunicatul de presă.

Ulterior, între 6 și 9 iunie, acțiunea va fi găzduită de clădirea Casino Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central Simion Bărnuțiu.

Solidari cu Ucraina

În cadrul evenimentului, vor fi expuse lucrări și ilustrații aparținând unor artiști ucraineni, iar prin intermediul portalurilor conectate mesajele de solidaritate ale participanților vor ajunge la cetățenii ucraineni din diferite colțuri ale lumii.

Lucrăm la acest proiect de aproximativ 11 luni. Inițial, conceptul a pornit de la conectarea a două orașe și comunități diferite, dar cu interese și activități comune de Ziua Mediului. Conflictul din Ucraina ne-a forțat să schimbăm nu doar conceptul, ci și cauza acestui proiect. Astfel, 3 portaluri sunt conceptualizate în solidaritate cu situația din Ucraina. Așadar, în data de 5 iunie vom reuși să sărbătorim Ziua Mediului în 5 orașe și vom conecta diferite realității”, afirmă Cristina Cantemir, președintele Asociației Art Mirror.

Accesul este liber la toate atelierele și activitățile. Înscrierile în cadrul atelierelor se pot face accesând pagina de Facebook a Asociației Art Mirror.

Evenimentul World Environment Day – Connecting Realities este organizat de Asociația Culturală Art Mirror și Studioul Urban Mirror, cu sprijinul Cluj Never Sleeps, Celula de Artă, Ambasadei României la Londra și Galeriei Villa del Arte Barcelona, Primăriei Municipiului Bistrița, Direcției de Cultură din Republica Moldova.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut