Noi proiecte PNRR semnate la Gherla

Edilii gherleni se grăbesc cu proiectele planificate pe acest an, nelăsând nimic la voia întâmplării. Mai ales pe cele finanțate prin PNRR doresc să le finalizeze cât mai curând, fiind vorba de inițiative gospodărești care să fie numai și numai în folosul cetățenilor.

Zilele trecute, de exemplu, a fost semnat de primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan, proiectul referitor la „Renovarea energetică moderată pe clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Gherla” finanțat, prin PNRR. După cum am aflat din comunicatul de presă emis cu acest prilej, perioada de implementarea proiectului este de 24 luni. Scopul proiectului este renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din cartierele de locuințe a orașului, majoritatea construite înainte de 1989. Obiectivul specific al proiectului constă în îmbunătățirea eficienței energetice la un număr de 9 blocuri de locuințe din cartierele de locuințe „MR1” și „Între ape”, cunoscute ca și Cartierul Nou. Apelul de proiect este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din fonduri europene prin PNRR – pilonul I. A fost mare nevoie de implementarea proiectului, având în vedere vechimea acestor construcții și economisirea energiei electrice în rândul familiilor care locuiesc în aceste blocuri.

Primăria nu se oprește aici și va continua în viitor aplicarea proiectului referitor la renovarea energetică a clădirilor și la alte imobile. Important este că au fost semnate aceste contracte, urmând ca proiectele PNRR să fie realizate, asta așteaptă atât administrația locală, cât și locuitorii municipiului. În actuala criză energetică trebuie întreprinse măsuri eficiente cu finanțări europene, așa cum se întâmplă și în alte orașe sau chiar și comune.

În municipiul Gherla mai sunt și proiecte PNRR în evaluare referitoare la reabilitarea energetică a unităților de învățământ, dar și a clădirii stomatologiei de pe strada 1 Decembrie nr. 20, ultimul imobil nefiind modernizat, totul arată ca și în anii 70. Oricum, la Gherla mai sunt clădiri unde se impune implementarea unor astfel de proiecte.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut