Noi proiecte europene la Gherla

Pe lângă planurile edilitare preconizate să fie realizate în acest an, gospodarii gherleni și-au propus încă două proiecte finanțate din fonduri europene.

Zilele trecute, administrația locală a depus cererile de finanțare pentru: piste de biciclete și alte vehicule ușoare pe digul municipiului Gherla (valoare proiect: 1.250.000 euro); sisteme de digitalizare urbană (valoare proiect: 500.000 euro) – sistem de supraveghere video (se vor adăuga 48 de camere proiectului aflat în execuție în acest moment, astfel că la final vor fi în total 98 de camere de supraveghere; 4 stații de autobuz inteligente; set dronă pentru situații de urgență; mobilier urban inteligent; sisteme de informare digitale prin panouri video; platformă de gestionare a sistemelor inteligente. Proiectele au fost aprobate cu sprijinul Consiliului local în ședință extraordinară.

Sunt proiecte îndrăznețe, unele din ele mai figurând și în anii anteriori pe odinea de zi a celor care conduc destinele orașului de pe Someș, dar care au fost amânate din diferite motive. Sperăm ca în lunile următoare toate aceste proiecte să fie realizate la Gherla, unde la tot pasul se vede mâna bunului gospodar.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut