Noi premii pentru crescătorii de păsări și animale de blană din Gherla

Zilele trecute, membrii Asociației Crescătorilor de Păsări și Animale de Blană „Armenopolis”, din Gherla, a au fost prezenți la expoziția Cupa Transilvaniei, care s-a desfășurat în municipiul Făgăraș, județul Brașov. Au  onorat această expoziție nu mai puțin de 15 asociații de profil și au fost prezentate peste 800 de exponate din diferite rase de porumbei, păsări de curte și iepuri.

Crescătorii din Gherla, reuniți în Asociația Armenopolis, au dovedit încă o dată valoare și seriozitate în acest domeniu. Au primit titlul de campioni: Nicu Bodea – campion iepuri, rasă Vienez Albastru, Tamas-Imre Magyar – campion iepuri, rasă Berbec German, Silaghi Dan – campion găini, rasă Wyandotte Auriu-Albastru, individual, Silaghi Dan – campion găini, rasă Wyandotte Auriu-Albastru, colecție, Viorel Simon – campion găini, rasă Wyandotte Barat, individual, Viorel Simon – campion găini, rasă Wyandotte Barat, colecție, Viorel Simon – campion găini, rasă Plymouth Rock Barat. De menționat și performanța lui Iulian Alex Pop, care a avut cel mai mare punctaj la iepuri rasa Californian.

„Apreciez calitatea exponatelor și le mulțumesc celor care au reprezentat asociația noastră la cel mai înalt nivel, într-o companie selectă, la Cupa Transilvaniei”, ne-a declarat Vicențiu Hossu, președintele asociației din Gherla, omul de suflet aflat de atâția ani în fruntea  crescătorilor de păsări și animale de blană din localitate, el fiind și un cunoscut maratonist.

În  ultimii ani și crescătorii de porumbei din Gherla au obținut nenumărate premii la expozițiile organizate în țară, printre care s-a aflat și tradiționala expoziție de sfârșit de an de la Gherla, despre care mereu am relatat și în paginile ziarului nostru.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut