Noi posibilități de agrement la Gherla

În fiecare vară edilii municipiului  Gherla aduc  noutăți în amenajarea și extinderea parcului mare, zonă de agrement și de odihnă cum puține orașe au în țara noastră, inaugurat în anul 1864, după un plan bine stabilit.

Zilele trecute, pe lacul de agrement din mijlocul parcului au reapărut două hidrobiciclete, după ce timp de doi ani ele au lipsit de pe luciul apei, din cauza pandemiei. Prin grija Primăriei, cei  care doresc să se plimbe pe lac în umbra arborilor seculari au  ocazia de a apela la serviciile asigurate de SC ADP SA, care deocamdată  administrează locația respectivă. Spunem deocamdată, fiindcă toamna trecută lacul din parc a fost licitat pentru administrare, dar până în prezent nimeni nu și-a exprimat dorința de a prelua acest popular loc de agrement din localitate.

Indiferent ce unitate va prelua administrarea, momentan administrația locală poartă grija lacului. La un moment dat și Cooperativa de consum a dorit să  închirieze lacul, mai ales că pe malul lui se găsește Grădina de vară aparținând cooperativei respective, o unitate de alimentație publică apreciată de gherleni.

Încă din prima zi a repunerii în funcțiune a  hidrobicicletelor, ele au fost luate cu asalt, mai ales de tineretul aflat în vacanță. Mai amintim că în imediata vecinătate a lacului din parc au fost amplasate pe spațiul verde lucrările sculptorului gherlean Ioan Galgoczy, care are mai multe creații pe domeniul public de pe raza orașului, mai ales în părculețul din centru, îmbogățind zestrea creațiilor artistice urbane. Din acest punct de vedere municipiul Gherla are vechi tradiții, așezarea de pe Someș fiind cunoscută ca un renumit centru  al culturii și artei transilvane.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut