Noi măsuri de reglementare a circulației în municipiul Gherla

An de an, edililor gherleni tot mai multe bătăi de cap le dau problemele referitoare la intensificarea circulației rutiere pe raza municipiului. Cu toate că a fost amenajat drumul de centură al orașului și nu toate  mașinile intră în localitate, în ultimii ani este tot mai greu să circuli și în zona centrală, unde mai ales la orele dimineții se fac cozi interminabile la mașini.

Nu scapă de aceste griji nici pietonii, confruntați și ei cu aceste greutăți cotidiene. În ajutorul lor vine Primăria Municipiului Gherla, care are în vedere instalarea de markeri solari stradali pentru semnalizarea trecerilor de pietoni. Edilii urbei preconizează instalarea unor markeri stradali la trecerile de pietoni de pe raza orașului în vederea diminuării riscului de accidente. Din păcate, în ultima vreme a crescut numărul accidentelor în care au fost implicați pietonii, însă, din fericire, la Gherla astfel de evenimente au fost mai puține decât în alte centre urbane mai mari. Dar,  grijulii cum sunt, cei care conduc destinele municipiului de pe Someș iau măsuri și pentru diminuarea acestor evenimente neplăcute și doresc să instaleze markeri solari pentru semnalizarea trecerilor de pietoni pe străzile orașului. Recent, toate trecerile de pietoni de pe raza urbei au fost revopsite, la fel și indicatoarele au fost reînnoite.

În ciuda faptului că ne găsim în plină iarnă, municipalitatea gherleană continuă lucrările de modernizare a străzilor. Zilele trecute, de exemplu, a fost asfaltată Aleea Stăruinței, din Cartierul Nou, unde în această vară carosabilul a fost spart din cauza reabilitării rețelei de apă și canalizare a zonei respective. De asemenea, au fost finalizate lucrările de modernizare a trotuarelor pe străzile Vasile Alecsandri și  George Coșbuc, inițiative gospodărești care încheie un an rodnic în privința investițiilor de acest gen.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut