Noi echipamente medicale pentru Spitalul Municipal Turda

Patru noi echipamente și aparaturi medicale de înaltă tehnologie vor intra în dotarea Spitalul Municipal Turda. Este vorba despre două ecografe multidisciplinare, un cardiotocograf și o linie de testări imunohematologie-micrometodă.

Aparatura a fost achiziționată de Consiliul Județean Cluj, fondurile provenind din bugetul propriu al instituției. Valoarea echipamentelor medicale este de 471.271 de lei, bani special alocați în acest scop din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj. Aceste aparaturi vor intra în dotarea Unității de Transfuzie Sanguină și a secțiilor de Medicină Internă, respectiv Obstetrică Ginecologie ale spitalului din Turda.

Precizăm că în luna mai a.c., aparatura laboratorului de analize medicale din Spitalul Municipal a fost schimbată integral, cu una de ultimă generație de la furnizori de top elvețieni și americani. De asemenea, în ultimii ani, administrația locală turdeană a alocat fonduri semnificative pentru îmbunătățirea condițiilor de spitalizare și a actului medical de la Spitalul Municipal Turda. Astfel, în perioada 2016 – 2020 au fost făcute numeroase schimbări, au fost realizate modernizări și s-a achiziționat aparatură de ultimă generație, iar 8 medici noi s-au alăturat echipei instituției medicale. Pavilionul Central al spitalului a fost complet modernizat, a fost finalizată reabilitarea completă a pavimentului în toate secțiile aferente. Peste 600.000 de lei au fost folosiți pentru aplicarea de vopsea epoxidică și parchet în toate saloanele și cabinetele din spital, precum și în sălile de operație.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut