Noi dovezi care confirmă că nesimțirea nu are limite la Cluj

Unii dintre locuitorii Floreștiului, cea mai mare comună din România, continuă să-și depoziteze deșeurile la voia întâmplării. În aceste zile, mormane de gunoi au apărut în zona Centurii nordice a localității. Primarul comunei, Bogdan Pivariu le-a declarat război celor își bat joc de localitate și de calitatea vieții floreștenilor și a mediului înconjurător, anunțând că sancțiunile vor fi dintre cele mai drastice.

„Vă asigur că astfel de fapte nu mai sunt tolerate la nivelul comunei Florești. Aruncarea deșeurilor menajere sau a materialelor rezultate din construcții, a celor voluminoase, în mod ilegal, în diverse locuri pe raza comunei nu reprezintă decât modul prin care ne batem joc de localitatea în care trăim și de calitatea vieții noastre și a mediului înconjurător.

Am dispus de urgență poliției locale identificarea proprietarilor zonei descoperite astăzi ca nou loc de depozitare ilegală a deșeurilor, iar sancțiunile vor fi dintre cele mai drastice. Atât proprietarii terenurilor pe care se depozitează deșeuri, cât și persoanele care apelează în mod deliberat la cărăuși de ocazie pentru astfel de operațiuni, vor fi identificați și vor fi sancționați. În urma acțiunilor de igienizare derulate pe întreaga Centură de Nord, am solicitat polițiștilor locali acțiuni suplimentare de monitorizare și identificare a indivizilor care continuă să comită astfel de fapte.

Este inadmisibil ca eforturile de igienizare permanente făcute de administrația locală sau de voluntari să fie privite cu atâta indiferență și lipsă de respect.

Sunt în permanentă legătură cu operatorul de salubritate și numeroși alți parteneri din domeniul reciclării selective pentru a organiza periodic campanii de colectare a deșeurilor din construcții, a celor voluminoase, a deșeurilor electrice și electrocasnice, pentru ca cetățenii comunei să beneficieze de servicii corecte și legale, dar astfel de fapte și perpetuarea lor sunt inadmisibile”, a declarat Bogdan Pivariu.

pivariu3 pivariu4 pivariu5 pivriu 2 pivariu4 pivariu1
<
>

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut