Noi acţiuni la Centrul Turistic Gherla

După relaxarea restricţiilor cauzate de pandemia Covid-19 s-a intensificat activitatea de promovare a turismului în cadrul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla.

De fapt, în locaţia din centrul oraşului continuă manifestările culturale şi artistice începute la debutul în noul an şi întrerupte la mijlocul lunii martie din pricina pandemiei. După cum ne-a declarat managerul centrului, doamna Monica Pătac, în perioada următoare se vor organiza mai multe acţiuni de promovare a valorilor istorice şi arhitecturale ale urbei de pe Someş, dar nu vor lipsi nici tradiţionalele expoziţii periodice.

În prezent se află la dispoziţia vizitatorilor (care pot intra în sală doar cu mască şi nu mai mult de trei persoane deodată, cerinţe ce până în prezent au fost respectate cu stricteţe) două expoziţii, una de artă fotografică – „Gherla – comoară barocă a Transilvaniei”, a membrilor Fotoclubului din localitate, condus de Claudiu Capră, şi  una de sculptură în lemn, aparţinând artistului gherlean Ioan Galgóczy, acesta expunând mai multe lucrări şi pe domeniul public, în parc şi în Piaţa Libertăţii, în faţa Catedralei Armeneşti.

De asemenea, în fiecare zi la Centrul Turistic Gherla sunt popularizate cele mai bune  lucrări ale artiştilor plastici din localitate. În ziua documentării noastre, la loc de cinste s-a aflat lucrarera „Panoramă Gherla”, a talentatului pictor Albin Kaczka, domnia sa având în ultimii doi ani deja două expoziţii personale, care s-au bucurat de mare succes în rândul vizitatorilor şi al  criticilor.

Imediat după 15 mai au început să sosească şi turişti sau oaspeţi în municipiul Gherla, care au trecut şi pe la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, unde au avut la dispoziţie mai multe albume şi ghiduri cu clădirile reprezentative (adevărate comori arhitecturale armeneşti) ale  oraşului.

Pentru amatorii de documentare, în sălile Centrului Turistic Gherla rulează un filmuleţ cu atracţiile turistice din localitate şi din împrejurimile oraşului, dar vizitatorilor le sunt oferite și pliante şi broşuri, în mai multe limbi, cu cele mai importante obiective de interes.

Până când  va fi permisă vizita grupurilor mai mari, pragul centrului este trecut doar de 1-3 persoane deodată, desigur, cu respectarea distanţei sociale.

SZ.Cs. 

Articole din aceeasi categorie